– Bedriften er skapt av lokale gründere og har utviklet løsninger og produkter med potensiale nasjonalt, uttalte juryen som kåret Saga Subsea til årets Vekst- og nyskaper i Karmøy. 

Tre lokale bedrifter var nominert til prisen Årets Vekst og nyskaper som deles ut under Bedriftenes dag. Under utdelingen tirsdag formiddag ble Saga Subsea utropt til årets vinner av juryformann, Alf Inge Flokketvedt. 

– Bedriften er skapt av lokale gründere og har utviklet løsninger og produkter med potensiale nasjonalt, men også internasjonalt, fortalte Flokketvedt da han leste opp juryens begrunnelse. 

Saga Subsea leverer skips- og undervannstjenester til det internasjonale -markedet og var nominert til prisen sammen med Mecan As og Cetus AS.

– Årets tre kandidater er svært forskjellige og i helt ulike bransjer. Men alle bygger på at det er noen drivere og personer bak som vil mer, som ønsker å ta sjansen og satser, er villig å jobbe hardt for det og som har lykkes stort, sa Flokke-tvedt. 

Daglig leder i Saga Subsea, ådlandsbuen Einar Tollaksvik eier selskapet sammen med Tor Alme. Han beskriver virksomheten på følgende måte;

– På få år er Saga Subsea blitt en
betydelig leverandør av tjenester til
de store internasjonale undervanns-kontrak-tørene, til rederier og riggeiere som driver i Nordsjøen og andre steder rundt om i verden. Vi jobber på en slik måte at våre kunder kan oppfatte vårt bidrag som en investering, ikke en -kostnad.

Kraftig vekst
Saga Subsea holder til på Killingøy, men åpner i disse dager også kontor i Kopervik. I 2014, som var det første hele regnskapsåret, omsatte Saga for godt 11 millioner kroner. Midt i oljekrisen økte tallet til knapt 16, mens det doblet seg til over 33 millioner kroner i 2016. I fjor nådde salget knapt 60 millioner, og for inneværende år ligger det an til ytter-ligere dobling.

I Saga Subsea sitt verksted på Killingøy ser vi de to eierne, daglig leder Einar Tollaksvik (tv) og teknisk leder Tor Alme. Constantina De Azevedo fra Brasil har bodd 15 år i Norge og går i lære for å utdanne seg til ROV-pilot. Foto: Ådne Bratthammer

Kategorier: Nyheter

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *