Prinsesse Märtha Louise og finansminister Siv Jensen er noen av hovedforedragsholderne som Bedriftenes dag lokker med i år.

Av: Camilla Sørensen Wik

For syvende året på rad er det duket for Bedriftenes dag. Konferansen har etablert seg som en spennende og nyttig møtearena for lokalt næringsliv, og arrangørene har stor tro på årets arrangement.

– Det har vært god oppslutning hvert år, og det har gradvis blitt flere deltakere. I fjor var det 165 deltakere, noe som var rekord og nesten fullsatt sal på Park Inn Hotel. Vi håper like mange finner årets program interessant, forteller pådriver Anne Kristin Helgeland.

Sammen med programkomiteen har hun snekret sammen årets program, og kan avsløre flere kjente personligheter. 

– I år har vi fått selveste Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng som noen av hovedforedragsholderne, avslører hun fornøyd.

– Det var kjempekjekt at vi fikk de, tilføyer Anne Bjelland Amdal og utdyper: – De skal holde et informativt og humørfylt foredrag om deres forretningsidé Soulspring. Og om det å tørre å satse og oppmerksomheten som følger med, de har jo satset i en veldig spesiell bransje.

Foruten om damene i Soulspring er også Finansminister Siv Jensen og gründer Knut Erik Dybdahl to av trekkplastrene i år.

– Knut Erik Dybdahl er mannen bak Arctic Race. Han skal snakke om det å få store ting til på små plasser, noe som står i stil til årets tema «Det starte i det små’a». Han er kjent for å ha et veldig bra foredrag og har en fin måte å kommunisere på, forteller Amdal.

Med fokus på digitalisering
Også en del lokale personer skal opp på scenen og inspirere. Et av temaene som står på agendaen er digitalisering.

– Digitalisering hører vi ofte om, men hva betyr det, og hva kan det bety for din bedrift?, spør Helgeland.

Hun forteller at det på konferansen vil være fokus på digitalisering i praksis og at et knippe med lokale krefter vil vise til lokale eksempler på bedrifter som har lykkes innen dette området.

– Vi vil få høre mange historier fra nye så vel som godt etablerte bedrifter, med personer som byr på seg selv, og vil dele, forteller hun.

Karmøys Vekst- og Nyskaper
Et av høydepunktene under konferansen er utdelingen av Karmøy Vekst- og Nyskaper prisen. I forrige uke startet nomineringen og her kan en komme med forslag til bedrifter en mener har gjort seg fortjent til prisen. Allerede har forslagene begynt å tikke inn.

– Vinneren vil bli kåret av en jury som sjekker bedrifter utifra de tipsene vi får inn, sier Amdal. 

Hun ser frem til 30. oktober når årets konferanse går av stabelen.

– Jeg tror det vil bli en kjekk dag med mye mangfold. Jeg håper den vil gi oss inspirasjon og motivasjon til å skape noe i vårt nærmiljø og kommune. Både av arrangementer, aktiviteter og forretningsvirksomhet, forteller hun engasjert.  

Kategorier: Nyheter