Vinneren av årets Vekst- og Nyskaper i Karmøy

Som en avslutning på årets Bedriftenes Dag ble det annonsert at det var Norwest Marine Service AS som stakk av med den gjeve seieren som «Årets Vekst- og Nyskaper» i Karmøy. 

Prisen for årets Vekst- og Nyskaper handler om å applaudere de som bidrar til nytekning og hedre bedrifter som ahr utmerket seg gjennom innovasjon, kompetanseutvikling, lønnsomhet, markedsvekst og langsiktig verdiskapingspotensial i Karmy Kommune, har juryen tidligere uttalt om prisen. Kåringen gjøres av en fagjury satt sammen av arrangør og hovedsamarbeidspartner av Bedriftenes Dag. 

Under kan du lese et utdrag fra saken omtalt i Karmøynytt:

Satt stor pris på
– Jeg syntes det var stort bare det å være nominert, og forventet ikke å vinne, forteller daglig leder i bedriften, Roy Grønås til Karmøynytt etter at det ble kjent at de stakk av med den gjeve prisen.Han forteller at det er en ære å få prisen, og at både han og de ansatte setter stor pris på det.
– Det er litt kjekt at en også blir sett og satt pris på i lokalmiljøet. For vi jobber egentlig rundt i hele landet, og i verden. Og det er mange plasser rundt om hvor de vet like mye om oss som de hjemme på Karmøy, forklarer Grønås.
Selv om seieren var en gledelig overraskelse begynte han å lukte lunta da juryen leste opp begrunnelsen. I tillegg til heder og ære får også prisvinneren med seg et diplom og et kunstverk som et fysisk bevis på utmerkelsen.
– Når de først viste frem premien og begynte på begrunnelsen, så så jeg det med en gang. Det var et bilde av et kompass med pila mot nord-vest – da tenkte jeg at der satt den, fortsetter Grønås.
Et selskap i vekst
Grønås startet opp med Norwest Marine Service i 2010. Bedriften har et fullverdig skipsverksted og kai på Husøy. I 2019 omsatte de for 34,8 millioner kroner. I dag omsetter bedriften for 85,4 millioner kroner, og kan vise til et årsresultat på 11,4 millioner kroner.
I tillegg til å være et skipsverksted driver Norwest Marine Service med kjøp og salg av nye- og brukte reservedeler. Noe som har styrket deres konkurranseevne i markedet.
– Det er ikke så mange her i Norge som driver med alt det vi gjør. For eksempel kjøper vi opp brukte motorer ifra båter som skal vrakes. Siden vi har eget verksted har vi mulighet til å overhale disse hos oss og bruke dem i nye jobber eller selge dem videre, forklarer Grønås i forkant av årets prisutdeling.

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *