MOT NYE HORISONTER

Dette uttrykket oppfordrer oss til å omfavne endring, utfordre status quo og søke etter nye muligheter.

Hensikten med konferansen i år er å inspirere til vekst, utforskning og utvikling! 

Historisk sett har mennesker alltid vært drevet av nysgjerrighet og et ønske om å utforske og oppdage nye steder og fenomener. Ved å utfordre etablerte ideer, teknologier og tilnærminger for å oppnå nye mål og forbedringer, kan dette sees som en viktig driver for samfunnets utvikling og fremgang. 

«Mot nye horisonter» handler om å ha et åpent sinn og være mottakelig for nye muligheter. Det oppmuntrer oss til å se utover det som er kjent og være villige til å ta sjanser når det kreves. 
Karmøy var en gang Norges Hovedsete, og leden mellom Karmøy og Haugesund sies å ha gitt navn til landet vårt. Kan vi trekke lærdom av historien og på nytt tilpasse oss de nye “eventyrene” som er i vente? Er vi i stand til å gripe de mulighetene som byr seg?  
 
Bli med oss på Bedriftenes Dag 31. oktober for å lære mer! 
08.00-16.00 på Park Inn Haugesund Airport Hotel

Program

*med forbehold om endring i programmet

Dette året har vi gleden av å ønske Sverre Meling jr. som årets konferansier. Med sin imponerende fortellerkunst, vil han sørge for å gi konferansen en fantastisk atmosfære. Han er god på å trekke relevante historiske paralleller, og vil ta oss med på en spennende reise helt tilbake til vikingtiden. 

«Karmøy er plassert på Norgeskrartet som Yggdrasil i norrøn mytologi. I midten av alt og med greiner som strekker seg ut over hele verden. Når verdenstreet i mytologien alltid er grønt, er det fordi nornene øser vann over dets røtter. I kontakten mot Europa, andre kontinenter og havets rike gaver i vest, foruten med beliggenhet ved vegen mot nord gjennom Karmsundet, har Karmøy gjennom omstilling bevart fargen, fått den næringen lokalsamfunnet trenger, slik verdenstreet i vikingenes gamle tro gjorde det samme. Fortsatt i midten av alt. Alltid i omstilling. Dette er hva «Bedriftenes dag på Karmøy» skal og må handle om.

Sverre Meling jr. 

Fra Viking til Vind

Havvind er ikke lenger en fjern fremtid – det er her og nå!

Einar Tollaksvik, eier og CEO av Saga Subsea og tilhørende selskaper, tar oss med på reisen deres i omstilling til nye markeder. Som deltaker i Maktens Havn-prosjektet er de med og kartlegge havbunnen på Avaldsnes. Samtidig som de posisjonerer seg som leverandør til ulike konsortier knyttet til Utsira Nord-prosjektet. I dag er havvind en sentral del av deres virke, med aktivitet som spenner over hele Europa.  Ønsker du å forstå hvordan Saga Subsea navigerer i det stadig voksende feltet av fornybar energi og havvindutbygging? Ikke gå glipp av Einar Tollaksviks innsiktsfulle presentasjon. 

Energitransformasjonen

Med «energitransformasjonen» sikter vi til overgang mot mer bærekraftige energikilder, som feks. havvind. Lars Peder Solstad og Sverre Meling vil på scenen diskutere Solstad Offshore sin rolle i denne endringen. Solstad Offshore har aktivt tilpasset sin flåte for å møte denne transformasjonen, både med tanke på operasjonell tilpasning og tilpasning til det skiftende markedet. Dette ble senest tydelig da de solgte sin PSV-flåte tidligere i år.

Samtalen vil i stor grad dreie seg om de betydelige omstillingene Solstad Offshore har gjennomgått i de siste årene, og hvordan de fremdeles tilpasser seg endringene i dag. Vi vil også få innsikt i betydningen av havvindprosjekter for Karmøy og Haugalandet, og hvorfor områdene Utsira Nord og Sørlige Nordsjø spiller en viktig rolle for Solstad Offshore. 

Tatt av vinden

Konferansier Sverre Meling tar praten med Grete Møgster (Næringsutvikler i Utsira kommune), Marie Aanensen (Karmsund Servicebase) og Caroline Whittle (Norwegian Offshore Wind).

Temaet er havvind, og de deler sin innsikt om denne nye næringen fra ulike synspunkt. Samtalen vil ta for seg hvordan denne sektoren vil påvirke regionen, den norske leverandørindustrien og det lokale næringslivet – med spesielt fokus på små og mellomsstore bedrifter og lokalt samarbeid!

Energi som driver for verdiskaping

Arne-Martin Kjærland, fabrikksjef på Hydro Aluminium, Karmøy gir oss et innblikk av hvordan det går med Hydro om dagen.

Vi får innsikt i betydningen av energi som kraftkilde bak verdiskapingen og utfordringene knyttet til kraftunderskuddet vi har i vente. Hydro har et enormt energibehov og må derfor se på flere muligheter for å sikre ny og bærekraftig energi i tiden som kommer.

Bli med på Bedriftenes Dag for å høre mer om Karmøys største bedrift og deres tanker for å drive bærekraftig, også i fremtiden!

Sirkulære Husøy

Veien fra industriell havn til industriell symbiose?

Bente Baugstø, forretningsutvikler i Rogaland Ressurssenter orienterer om industriell symbiose prosjektet som er igangsatt på Husøy.

 

Presentasjon av kandidater til «Årets vekst og nyskaperpris»

Årets nominerte er Stillasgruppen Produksjon, Norscrap Karmøy og Norwest Marine Service 

Vekst-scenarier for Haugalandet

Telemarksforskning gjør løpende analyser av den samfunnsmessige utviklingen av Karmøysamfunnet og Haugalandet. Seniorforsker Knut Vareide gir oss innsikt og mulige fremtidsscenarioer lokalsamfunnet vårt vil få som følge av havvind-utbygging og andre industrietableringer i regionen. Hvilken effekt vil vi se dersom noen av disse vekst-scenarioene lykkes? Hva vil det betyr for verdiskaping for lokalsamfunnet, den lokale bakeren, revisoren, handelsstanden og serveringsbransjen? 

Karmøy – hvorfor ikke?

Fra vikinghistorie til strender som like gjerne kunne vært i Karibien – Karmøy har et rikt reiseliv med et bredt tilbud. Hvorfor spiller vi ikke mer på dette i rekrutteringsprosessen? 

Emma Sabrin Jemli og hennes kollegaer i Destinasjon Haugesund & Haugalandet AS vil dele erfaringer og råd til hvordan vi kan bruke trender i reiselivet til å tiltrekke oss nye arbeidstakere.

SILK Litteraturfestival – En bokstavelig suksess! 

Skudeneshavn Internasjonale Litteratur- og Kulturfestival har som mål å spre leseglede og gode kulturopplevelser for alle aldersgrupper. SILK ble arrangert for første gang i 2010, og er basert på frivillig arbeid. I dag er festivalen anerkjent, og det er ikke vanskelig å få store navn til å delta. Blant annet så er Håkan Nesser, Tore Renberg, Kjersti Stømmen, Frode Grytten, Zahid Ali, Odd Karsten Tveit, Christer Falck noen av navnene som er klare til årets festival. 

Festivalsjef Andreas Kallestein gir oss suksesshistorien om litteraturfestivalen i Skudeneshavn som nå har blitt en del av «lesekartet» i hele Norge

  Et hyggeligere helvete skal du lete lenge etter  

  På Bedriftenes Dag skal vi også få høre suksesshistorien til Karmøygeddon Metal Festival!

  Festivalen i Kopervik som nå er en av de fremste metalfestivalene i Norden. Billettene legges ut et år i forveien, og mange av arrangementene blir ofte utsolgt på få dager. Johnny Angelund ble kåret til årets Koperviking i 2017 for sin jobb som leder og grunnlegger av musikkfestivalen, og 2019 ble han tildelt Karmøy kommunes kulturpris. 

  Sammen med leder for de frivillige under festivalen, Ann Eline Bratland, ønsker Angelund å fortelle mer om musikkfestivalen på årets Bedriftenes Dag.

  Kunsten å gjøre seg forstått 

  Å gjøre seg forstått kan være en krevende øvelse. Er det for mye informasjon? For lite? For komplisert? Hvorfor blir ikke  mottakerne dine like engasjert som deg? 

  På Bedriftenes Dag vil Anja Marie Falch, kreativ leder i Zoaring ta deg gjennom syv steg som vil hjelpe deg å lykkes med  din kommunikasjon – enten det er internt eller eksternt. 

  Du vil få konkrete tips og råd og nyttig informasjon som både vil sikre forståelse hos mottakerne dine, og bidra til du at du når ut med budskapet ditt. 

  Anja til blant annet snakke om:

  • Vanlige kommunikasjonsfeller
  • Hvorfor det er smart å bruke visuell kommunikasjon
  • Forenkling av innhold
  • Målgrupper og formål
  • Historiefortelling

  Fremtiden disruptes 

  Teknologiutviklingen går i et rasende tempo og digitaliseringen av både liv og næringsliv endrer måten vi lever, leker, lærer og jobber. Dette foredraget utforsker og utfordrer hvordan vi bør forholde oss til den nye virkeligheten. I løpet av foredraget vil du bli med på en reise iinn i hvordan kunstig intelligens som en gang var «science fiction», nå er i ferd med å bli «science fact» og en del av vår daglige virkelighet. Fra OpenAI sin generative AI-tjeneste ChatGPT til andre spennende anvendelser av AI i hverdagen, vil si se på hvordan disse teknologien påvirker og endrer tradisjonelle arbeidsoppgaver og skaper helt nye jobbmuligheter. Er du klar for jobbene du ikke engang visste eksisterte? Bli med for å forstå hvordan du best bør forberede deg på en fremtid som allerede er her!

  Hans-Petter holder høyt engasjement og tempo, ispedd et glimt i øyet og en god dose humor. Hans-Petter har de siste årene blitt stemt frem som en av mediebransjens viktigste stemmer, han har flere ganger vært finalist som årets foredragsholder, og blitt utpekt som en av Norges mest innflytelsesrike på internett. 

  Han kommer på Bedriftenes dag, kommer du?